TANITIM FİLMİ ANKARA

TANITIM FİLMİ ANKARA

TANITIM FİLMİ ANKARA

Bu yazımızda, İyi bir tanıtım filmi nasıl olmalıdır? Tanıtım filmi çekerken nelere dikkat edilmelidir? Markanızı en doğru şekilde nasıl tanıtabilirsiniz? Gibi soruların cevaplarını

vermeye çalışacağız.

Ankara tanıtım filmi anlamında oldukça yol aldı diyebiliriz. Yıllar içerisinde, kullanılan ekipmanlar, çekim teknikleri ve her gün gelişmekte olan yapay zeka teknolojileri ile,

tanıtım filmleri ve prodüksiyon hizmetleri de günden güne zenginleşti, gelişti. Bu durum rakiplerin rekabetini zorlaştırsa da, Ankara reklam ajansları’nın da yaratıcılığının sınırlarını

zorlamasına sebebiyet verdiği için, bir bakıma, daha çarpıcı reklam ve tanıtım filmleri

ortaya çıkmasına olanak sağladı.

Öncelikle, markanıza tanıtım filmi çektirirken, iyi bir tanıtım filmi ortaya koymak için vazgeçilmez unsurlar nelerdir? Ve biz Inkmedya olarak nasıl yapıyoruz ondan bahsedelim.

Öncelikle tanıtım filmini yaptıracağınız markanız/ürününüzü profesyonel reklam ajansı veya prodüksiyon şirketlerine emanet etmelisiniz.

1-      İlk adım olarak, tanıtım filmini yaptırmak isteyen markanın isteklerini, beklentilerini analiz ederek yola çıkıyoruz. Tanıtılacak olan hizmet veya ürünü genel hatlarıyla çok iyi kavramak gerekiyor, bu yüzden detaylıca araştırma yapıyoruz.

2-      Kreatif senaryo ekibimizle, uzun süren toplantılar ve beyin fırtınası sonucunda, firmayı, rakiplerinden yukarı taşıyacak çarpıcı bir senaryo oluşturuyoruz.

3-      Senaryo dış mekanda geçiyorsa, dış mekan keşfine çıkıyoruz. Eğer tercihen bir iç mekanda geçiyorsa, senaryoya uygun dekor ve ortam oluşturma gayretine giriyoruz.Cast ihtiyacı varsa, cast ihtiyaçlarını senaryoya uygun bir biçimde seçiyoruz.

4-      Tanıtım filmlerinde en önemli unsurlardan biri olan ışık sistemini, sanatsal ve göze hitap eden biçimde oluşturuyoruz.Işığa oldukça önem veriyoruz.Profesyonel ışık sistemlerini, ihtiyaç doğrultusunda kurduktan sonra, çekimlere başlıyoruz.

5-      Tanıtım filmlerinin, sosyal medya ve daha farklı platformlarda da paylaşılacağını düşünerek, çekimleri çeşitli sosyal medya çözünürlüklerine göre uyarlamak oldukça önemli.Aksi taktirde sonrasında oldukça zor süreçler gelişebiliyor.

6-       Tanıtım filmi çekimlerinde dikkat edilmesi gereken oldukça fazla detay var, en önemlilerini derlemeye çalıştık.Faydalı olması dileğiyle…