ANKARA'DA REKLAM AJANSI KARMAŞASI

ANKARA'DA REKLAM AJANSI KARMAŞASI

ANKARA'DA REKLAM AJANSI KARMAŞASI

Geçtiğimiz yıllara oranla, Ankara genelinde firmaların tanıtımına verdiği önem ve ayrılan bütçelerde artış gözlemleniyor. Peki reklama yatırılan bu bütçelerden ne kadar geri bildirim alınıyor?

Türkiye genelinde ayrılan reklam bütçelerinin %37’sinin yanlış strateji ve yönlendirmelerle hedefe ulaşamadığını biliyor muydunuz? Malesef günümüzde, ülkemizin bulunduğu ekonomik koşullardan ötürü, finans gücü yüksek firmalar dahi tanıtıma ayrılan bütçelerini kısmak zorunda kaldı. Bu durum reklam ajanslarını olumsuz etkilemesinin yanında, büyük – küçük tüm firmalara da oldukça zararlar veriyor. Zar zor ayrılan bütçelerin yanlış yönlendirmelerle heba olması da cabası.

Firmaların bu zor koşullarda ayakta kalabilmesi için tanıtım yapması şart; fakat reklam ajansı olarak güvenilir firma bulmakta oldukça zorlaşıyor. Ajansların öncelikle çalıştığı firmaların sektörlerini detaylı inceleyip, rakip analizini doğru bir şekilde gerçekleştirdikten sonra yol haritalarını çizmeleri gerekiyor.

Ankara, reklam ajansı konusunda hem zengin hem de yoksun. Matbaa firmalarından, tasarım stüdyolarına kadar herkes reklam ajansı adı altında sınıflandırılıyor. Sektör karmaşasının içinde savrulan ajanslar büyük firmaların ihtiyaçlarına çözüm getiremiyor; böylelikle yatırılan bütçeler sonuçsuz kalıyor..